I ett försök att stoppa spridningen av coronavirus, tjänstemän i Washington ber väljarna att inte slicka kuvert som används för post in röstsedlar i staten, som har blivit epicentrum för landets COVID-19 utbrott.

Washington, som kommer att hålla sin primära nästa tisdag, erbjuder endast mail-in omröstningar. Det betyder att tjänstemän inte behöver brottas med bakterie rida vallokaler, men röst-för-post kommer med sina egna bekymmer.

”Vi rekommenderar att väljarna, istället för att slicka sina kuvert, de använder en våt svamp eller trasa för att försegla dem,” sade Kylee Zabel, taleskvinna för Washington statssekreterare kontor.

Zabel sade rekommendationerna kommer från statliga folkhälsotjänstemän. Washington har fler fall av det nya coronaviruset än någon annanstans i nationen, med nio dödsfall från och med onsdagen. Många fall och dödsfall är kopplade till ett utbrott på ett vårdhem i Kirkland, en förort i Seattle.
Coronavirus tros spridas genom droppar av saliv och slem som innehåller viruset som frigörs när sjuka människor hostar, nysar eller pratar. Det är oklart hur länge viruset kan pågå på ytor, men vissa experter har föreslagit att det skulle överleva i många dagar.

Zabel sade att valarbetare, som började räkna omröstningar denna vecka, bör alltid bära handskar medan de öppnar blanketterna. Tjänstemän skickade en påminnelse söndag om att vara flitig med försiktighetsåtgärder mot bakgrund av den senaste utbrottet, sade hon.

Hon sa att väljarna uppmuntras att använda lådor runt om i staden för att sätta in sina valsedlar, istället för att besöka postkontoret. Ett postkontor 30 miles söder om Seattle stängdes nyligen efter en anställd testats positivt för COVID-19, sade hon.

Under Kaliforniens primära på tisdag, flera län vidtog åtgärder för att mildra spridningen av coronavirus i vallokaler. Tjänstemän distribuerade hand sanitizer och våtservetter till valarbetare.

I San Mateo County, som har ett rapporterat fall av coronavirus, rädsla för sjukdomen kan ha stoppat vissa människor från att besöka deras vallokal, säger Jim Irizarry, länets biträdande chefsval officer.

Irizarry sade att han informerade väljarna att handdesinfektionsmedel och desinfektionsmedel våtservetter skulle vara tillgängliga, men han misstänker att vissa människor inte var övertygade.

”Jag tror att folk är så försiktiga att det finns en procentandel av den röstande allmänheten som förmodligen inte besöker en omröstning centrum,” Irizarry sade tisdag kväll.

Han noterade att alla i länet skickades en omröstning som kunde deponeras i lådor, istället för att besöka en vallokal, tillade att han hoppades att väljarna utnyttjade denna möjlighet.

Tisdagen markerade en dag av dystra milstolpar, med fler koronavirusdödsfall knutna till ett vårdhem i delstaten Washington, en ny karantän i New Yorks förorter och en varning om att många fler fall skulle komma. Los Angeles rapporterade ett nytt fall och Orange County två.

”Jag vill att de ska vara förberedda på verkligheten att de, det kommer att finnas fler fall i samhället”, säger Robert Redfield, chef för Centers for Disease Control and Prevention. ”Men jag vill att de ska fortsätta sitt dagliga liv. Jag vill att de ska vara uppmärksamma på möjligheten att återigen förbereda sig och sina familjer.”
Världshälsoorganisationen meddelade tisdag den globala dödligheten från coronavirus var 3,4%. Dödsfrekvensen hittills — som omfattar mer än 3 000 dödsfall — är många gånger högre än dödligheten för säsongsinfluensan, som är 0,1%. WHO: s generaldirektör Tedros Adhanom Ghebreyesus sade att det åtminstone delvis beror på att COVID-19 är en ny sjukdom, och ingen har byggt upp en immunitet mot den.

Ändå sa han och andra hälsovårdstjänstemän att det fortfarande fanns tid att sakta ner spridningen av viruset.

Tjänstemän säger att de har lärt sig att coronaviruset är mindre överförbart än influensan, som ofta sprids av människor som är smittade men inte har symtom. Det verkar inte vara fallet för COVID-19, sade han.

”Det finns ännu inte några vacciner eller terapeutiska medel… vilket är anledningen till att vi måste göra allt vi kan för att innehålla det”, sade Tedros.

Times personal författare Hannah Fry och Noah Bierman bidragit till denna rapport.

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :