Med beaktande av förfarandets komplicerade karaktär och avvikande från olika sidor röstade Federal Communications Commission (FCC) 3-2 för att gå vidare med att göra 280 megahertz C-bandspektrum tillgängligt för 5G, säger att det markerar ett kritiskt steg för att få välbehövligt mid-bandspektrum in på marknaden.

Omröstningen var anmärkningsvärd på ett antal fronter. Det ger en väg till kritiska mid-band spektrum för trådlösa operatörer att använda för 5G; CTIA applåderade flytten. Det kommer som satellitspelare som lobbade C-Band Alliance i över ett år upplöses; C-Band Alliance vid ett tillfälle ingår Intelsat, SES, Telesat och Eutelsat. Och det ställer republikanska kommissionärer mot några medlemmar av deras eget parti som ser det som en oväntad för utländska satellitoperatörer som inte betalade för användning av spektrumet.

Omröstningen längs partilinjerna kom efter demokratiska kommissionsledamöterna Jessica Rosenworcel och Geoffrey Starks preciserade sitt motstånd i långa uttalanden och hävdade delvis att byrån inte har rättslig befogenhet att kräva några betalningar till etablerade aktörer som sträcker sig bortom faktisk och rimlig omlokalisering kostnader. Republikanska kommissionärer hävdade betalningarna är nödvändiga för att effektivt rensa bandet för 5G och inte lämna etablerade satellitspelare ut för att torka. Satellitspelarna använder för närvarande spektrumet för att betjäna video- och radioinnehållsleverantörer.

FCC ordförande Pai, som har kommit i brand för att föreslå tilldelning av nästan $10 miljarder i accelererade flytt betalningar till utlandsägda satellitoperatörer, sade anledningen till att betalningarna är nödvändiga har att göra med hastighet. ”Vi vill satellitoperatörer att utrymma den nedre delen av C-bandet snabbt,” sade han, och övergången kommer att bli mycket snabbare om incitamenten för satellitoperatörer är i linje med de trådlösa operatörer som vill ha tillgång till spektrumet.

Kommissionsledamoten Mike O’Rielly kallade det en ”fantastisk dag” och sade för fem år sedan, nästan på dagen, att han satt på Mobile World Congress och diskuterade framtiden för trådlös kommunikation. Genom en serie samtal, blev det klart att USA inte gjorde tillräckligt för att allokera mid-band spektrum för 5G. Under de senaste fem åren har han varit i samtal med intressenter inom den trådlösa industrin, satellitspelare, programföretag och kabelföretag för att få alla till bordet.

Han sa att han är glad att kommissionen rensar 280 megahertz spektrum för auktion. ”Denna landningsplats tog enorm ansträngning” för att uppnå såväl som en betydande del av sin tid. Men det var viktigt eftersom ingen annan band ger så stor möjlighet för 5G som C-bandet.

Han sade att alla fram och tillbaka mellan branschdeltagare och beslutsfattare om incitament betalningar och eventuell omfördelning av intäkterna var olyckligt eftersom många månader slösas bort om huruvida incitament betalningar även bör ges till satellitspelare; verkligheten är att för att göra annat skulle ha dömt hela projektet.

Lång och slingrande väg

C-bandet har varit föremål för mycket debatt på FCC och på kullen. Det var föremål för en utfrågning förra året kallas av republikanska senator John Kennedy av Louisiana som har varit kritisk mot ordföranden i synnerhet för vad han säger är i princip att ge pengar till utländska satellitföretag till nackdel för amerikanska skattebetalare, som i slutändan äger spektrumet.

Relaterade: C-Band Alliance tas till uppgift i FCC tillsyn hörsel

I ett uttalande som släpptes efter FCC: s omröstning på fredag, Kennedy lät lite som demokraterna på kommissionen. ”Vi vet fortfarande inte hur ordföranden kom fram till hans $15 miljarder gåva. Varför inte ge upp 14 miljarder dollar till utländska satellitjättar, som inte ens äger de radiovågor de har använt? Varför inte 16 miljarder dollar? Vi är i stort behov av öppenhet här,” sade han i ett uttalande. ”Att skälla ut miljarder för de radiovågor vi redan äger är inget sätt att hantera skattebetalarnas pengar — särskilt när skattebetalarna vill att dessa dollar ska stödja landsbygdens bredband.”

Rosenworcel, som tidigare sade att hon föredrog kongressen ta ledningen och ge den rättsliga grunden för byråns åtgärder i detta ämne, sade i dag att genom att agera ensidigt, byrån inte bara överstiger sin auktoritet enligt lagen men förnekar den lagstiftande grenen förmågan att producera en stadga som ” tar oss dit vi vill gå på 5G och mid-band. Det förnekar oss också all förmåga att ta medel från auktionen av dessa offentliga radiovågor och sätta dem till ett bredare allmänt syfte än de som övervägs iden befintliga stadgan.”

Starks hänvisade till karusellen som har varit C-Band Alliance sen. ”Vi får höra att acceptera dessa finansiella och juridiska gymnastik eftersom, i slutändan, detta kommer att se till att C-Band kommer att sättas till markbunden användning så snabbt som möjligt,” sade han. ”Men, som händelserna under de senaste veckorna har visat, verkar grunden för detta fynd falla sönder.”

Relaterade: Intelsat förklarar C-Band Alliance död som den söker mer pengar från FCC

Under de senaste två veckorna, en stor investerare förvärvade en stor andel i Intelsat och drivit företaget att söka en större utbetalning genom att minska de accelererade omlokaliseringsbetalningar, förklara konkurs och ta kommissionen till domstol, sade Starks. ”Sedan dess har Intelsat effektivt deklarerat slutet av C-Band Alliance och lämnat in en serie av ex partes motsätter sig $9.7 miljarder totala utbetalningen som för låg, kräver så mycket som 67% av $9.7 miljarder och bestrida vår auktoritet att ändra sina licenser i första hand,” sa han.

Samtidigt SES hävdar att, om något, det förtjänar också en ökad andel av $9.7 miljarder, och hävdar att någon justering i Intelsat fördel skulle helt enkelt vara ”blidka [ing] missnöjda, ekonomiskt oroliga företag,” sa han. Eutelsat, en annan tidigare medlem av C-Band Alliance, har föreslagit en helt annan beräkningsmodell som skulle tilldela det ytterligare $1 miljard, på bekostnad av SES. ”C-Band Alliance har förvandlats till en cirkulär bränning trupp,” sa han.

Starks registrerade också sin besvikelse över att byrån vägrar att placera ”rimliga” spektrumaggregeringsgränser på auktionen. Flera parter, däribland små transportföretag och landsbygdsföretag, uppmanade kommissionen att överväga sådana begränsningar för att skydda konkurrensen och se till att de får en rättvis hugg i spektrumet.

Före omröstningen cirkulerade ordförande Pai personal material om ”vad de säger” om hans C-band plan, med citat från vice ordförande Mike Pence och Vita huset National Economic Council Director Larry Kudlow, samt lagstiftare och mer än 30 andra enheter, allt för. Senator Kennedy gjorde inte listan.

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :