DESROIT — General Motors arbetare Adarrey ”Ace” Humphrey var blindsidig söndag. Då förändrades hans liv.

Humphrey, 27, har varit deltidsanställd anställd på GM: s Flint Assembly i Michigan de senaste tre åren. På söndag morgon, han och cirka 250 av hans medarbetare trångt in i UAW Local 598 fackförening. De flesta trodde att de var där för ett rutinmässigt möte.

Men när lokalens president gick till mikrofonen lyssnade rummet i en tyst tystnad.

”Han sa, ‘Från och med i morgon, ni killar är heltid anställda av GM, ‘” Humphrey sade. ” Det fanns en flämtning i rummet i några sekunder. Några av oss trodde att han talade fel. Sedan var vi tvungna att säga: ”Nej, vi hörde honom rätt!” Det var fantastiskt.”

General Motors arbetare Adarrey ”Ace” Humphrey var en av 255 tillfälligt anställda permanent heltid på Jan. 6.
På måndagen gjorde GM cirka 930 tillfälligt anställda heltidsanställda vid 30 av sina 52 UAW-representerade anläggningar i USA. Det finns mer att komma under de kommande månaderna, sade det.

Ford Motor Co. flyttade också 592 temps till permanent heltid på måndag, UAW sade, och kommer att göra fler omvandlingar av temps nästa månad. Men Fiat Chrysler Automobiles arbetar fortfarande med att genomföra sina tillfälliga arbetare konverteringar, sade UAW.

Åtgärden är i linje med villkoren i 2019 fyraåriga UAW-kontrakt som GM fackföreningsmedlemmar ratificerade i oktober efter en 40-dagars rikstäckande strejk. I det kommer tillfälligt anställda som får minst tre års tjänst att omvandlas till permanent status från och med i år. Deras nya löner är $21 till $24 i timmen. Ford och FCA-medlemmar ratificerade sina nya avtal med liknande villkor.

Fortfarande är tusentals tillfälligt anställda vid genetiskt modifierade anläggningar, och deras möjligheter att uppnå permanent status är lång och osäker.

Samtal fortsätter
UAW sade att det vill ha fler temps permanent anställd.

”UAW medlemmar offras under vår 40-dagars strejk för att skapa en definierad väg för tillfälligt anställda till tjänsteår medlemmar i 2019 National Agreement,” Terry Dittes, UAW vice president General Motors, berättade Free Press i ett e-postmeddelande. ”Vi fortsätter att samtala med General Motors på flera platser där vi anser att ytterligare medlemmar bör flyttas till tjänstgöringsstatus enligt avtalet.”

Detta drag är en bra start, sade Dittes, men facket kommer att vara ”vaksam för att se till att alla hårt arbetande tillfälligt anställda ser deras avancemang till tjänsteår status.”

Omkring 50 temps på GM Marion Metal Center i Indiana släpptes nyligen när upphämtningsprogrammet de anställdes för att arbeta på slutade. GM sade att det varnade arbetarna i början av december att de skulle släppas eftersom produktionen av tidigare generationens pickup delar slutade veckan December 8. GM varnade de anställda i produktionen tidslinjen i januari förra året, och det har upprepat att regelbundet, sade en GM talesman.

Det finns de nyanställda temps också, som har en lång väg att gå för att nå det treåriga anställningsmärket. De möter också kontraktsfallgropar som att bli uppsagda för länge och därmed spåra ur vilken tjänstgöringstid de har uppkommit.

Mat Bard är tillfälligt anställd på Flint Assembly, där han har arbetat sedan 29 maj. Bard är en av de temps som står inför en lång väg till beständighet. Han sa att han kommer att ”hänga där”, men beklagar, ”Jag tror inte att något kommer att förändras riktigt snart för mig. Mina chanser att bli anställda är ganska låga.”

Rapport: Dödligheten i cancer i USA ser den största ettåriga nedgången någonsin

Mer att komma
GM bekräftade att det gjorde mer än 900 GM tillfälliga timanställda regelbundna heltidsanställda och sade att det kommer att finnas fler anställningar på fler platser och ytterligare möjligheter att uppnå permanent heltidsstatus senare i år.

GM avböjde att ge en uppdelning av hur många temps som omvandlades till permanent vid varje anläggning, men en person som är bekant med GM:s anställningsprocess bekräftade att det innehöll Flint Assembly och Lansing Delta Township.

”Dessa är stora, erfarna medarbetare”, sade David Barnas, en GM-talesman. ”Deras övergång till regelbunden heltid kommer att bidra till att skapa mer engagerade och motiverade team i våra anläggningar, vilket är grundläggande för att förbättra arbetstillfredsställelse, hälsa och säkerhet samt kvaliteten på våra produkter för våra kunder.”

Temps utgör cirka 7— 10% av GM:s arbetskraft under loppet av ett givet år. De stod för cirka 4 100 arbetstagare i slutet av 2018 och en liknande siffra i slutet av 2019, en person som är bekant med siffrorna sa. Ford hade ca 3.400 temps i slutet av 2018, och Fiat Chrysler Automobiles hade 4.800, UAW sade.

Vem inspirerar dig? USA DAG söker era kvinnor av århundradet för att fira 19: e Ändring
Sociala medier är fulla av lögner, och Irans attacker visar hur farliga de har blivit
Takata påminner om 10 miljoner fler krockkuddar från 14 biltillverkare
Dagliga pengar: Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Strike stickande punkt
Vägen till beständighet var en punkt i förhandlingarna och drev strejken också. År 2018 undersökte UAW:s ledare medlemmar om de kritiska frågorna att ta itu med i 2019 kontraktssamtal. Anställa temp arbetare som fast anställda toppade listan, fackliga medlemmar sade.

”Det är en riktigt stor sak”, säger John Ryan Bishop, en GM UAW-arbetare på Flint Assembly som startade som en temp 2012 på GM: s Orion Assembly fabrik. ”Många människor som anlitades i började som temps. De minns hur det var att vara en temp.”

Det är nr 1 kontrakt begäran från arbetare:och GM, UAW kan inte komma överens om det

Temps är fackföreningsmedlemmar, men de arbetar ofta tillsammans med fast anställda, gör samma arbete för halva lönen och betydligt färre förmåner. UAW gick med på att låta biltillverkare öka användningen av temps för ett decennium sedan när Detroit Tre gick in i den stora recessionen.

Ett bättre liv
Men genom åren, många temps kvar i en tillfällig status, saknar någon tydlig väg att anställas permanent.

Ta Humphrey. Han började som temp på Flint Assembly — där hans far, Charles, har arbetat heltid i många år — i juni 2016. GM avbröt Humphrey runt Thanksgiving det året. Han återvände till sitt tillfälliga arbete i januari 2017 och har arbetat i den statusen sedan dess.

Den 16 september anslöt sig Humphrey till sina fackliga bröder och systrar i hopp om att få ett fast jobb.

Nu när han är permanent, Humphreys lön flyttas från $15 till $17 i timmen som en temp till ungefär $20, sa han. En UAW dokument från Lansing Delta anläggningen sade någon temp att göra $17.53 en timme kommer att flytta upp till $21 i timmen.

Permanent status betyder också att Humphrey får betalt ledigt. Han får bättre sjukvård som inkluderar tandvård och syn.

”Det öppnar upp en dörr för mig att tänka på att gå till läkare eller tandläkare, också, eftersom jag har den försäkringen nu, så det kommer inte ut ur min lönecheck,” Humphrey sagt. ”Jag kan tänka på att få ett hus också.”

Viktigast för Humphrey, han får nu undervisning hjälp. Han vill gå på college och studera elektroteknik, sa han, och tillägger att han drömmer om att bli uppfinnare en dag.

”Detta hjälper oss att bättre vår framtid, våra karriärer och våra familjer”, sade Humphrey. ”Jag fällde nästan en tår när jag hörde nyheten eftersom du äntligen uppnått det målet som du väntade tre år på och du dök upp varje dag för.”

Följ reportern Jamie L. LaReau på Twitter @jlareauan.

Amerikanska ogräs är guldstandarden, men kan inte exporteras: Kanada har en ”stor fördel”

Macys är enligt uppgift stänger mer än två dussin butiker:Är din plats på listan?

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :