I takt med att antalet koronavirusinfektioner fortsätter att växa har miljontals människor gått i låsning i Wuhan – centrum för utbrottet – för att försöka stoppa virusspridningen. Men i denna isoleringstid är vissa människor fast beslutna att höja varandras andar.
Grannarna som spred jubel
Det dödliga utbrottet kommer som Kina firar ett av de viktigaste datumen i sin kalender – månens nyår.

Föreställ dig jul och Thanksgiving alla rullade in i en – vanligtvis en tid fylld med massor av glädje. För många är det den enda chansen på ett år de måste träffa sin familj och byta gåvor av mat och pengar.

I Wuhan har människor uppmuntrats att stanna hemma för att minimera spridningen av viruset. Men invånarna i ett hyreshus hittade ett litet sätt att muntra upp varandra.

Videor som cirkulerar på sociala medier visar folk som ropar ”Wuhan jiayou” ut ur sina fönster – grovt översatt till ”Håll stark Wuhan” eller ”Fortsätt gå Wuhan”.
Frasen ekade över blocket och invånarna kan höras jublande i bakgrunden.

Lägg till olja! Det kinesiska uttrycket hålla människor igång
Har Kina lärt sig läxor sedan den dödliga sars-epidemin?
Kina coronavirus: En visuell guide
Hur oroliga borde vi vara?
Det är också en jubel som upprepas online.

På sociala medier Weibo har frasen ”Wuhan jiayou” varit trendig.

Många i olika delar av landet lägger ut frasen i solidaritet med Wuhan – där majoriteten av dödsfallen till följd av viruset har inträffat.

”Vi kommer att ta oss igenom detta. Wuhan jiayou, hela landet stöder dig,” sade en kommentar på Weibo.

Mer än hundra människor – mestadels i Wuhan – har nu dött till följd av det utbrott som har spridit sig över Kina och internationellt.

Även om det finns gott om rädsla och ilska på myndigheterna på sociala medier i Kina, statliga medier har belyst snälla handlingar och berättelser om invånare som band samman i Wuhan.

Restaurangägaren som packade 200 lunchlådor
En ny restaurangägare i Wuhan tillbringade månens nyårsfestival packning mat för sjukvårdspersonal i staden, enligt statliga nyhetsutlopp Changjiang Daily.

Li Bo hade öppnat en restaurang i stan för bara en månad sedan. Han sålde sin bil och lånade pengar för att samla in pengar till den.

Men innan 36-åringen kunde få igång sin verksamhet, sparkade utbrottet in – lämnar stadens gator tomma och hans restaurang övergiven.

”Jag fick panik. Jag låg hemma oroande om hur jag skulle betala tillbaka lånet,” sa han Changjiang Daily.

”Men då såg jag [nyheter] om hur den medicinska personalen på sjukhus kämpade och jag kände att det var dags för mig agera. Jag ville göra min del, oavsett hur obetydlig.”

Enligt en rapport från nyhetssidan Beijing News har vissa sjukhus i Wuhan upplevt livsmedelsbrist. Två invånare som bor i Wuhan hade tidigare berättat för BBC att människor i staden har försökt lagra mat.

Li Bo tillsammans med sin kock tillbringade dagar att köpa ingredienser och laga tillräckligt med mat för att passa in i 200 lådor. Han berättade för nyhetsutloppet den 26 januari att han var på väg att hitta tillräckligt med lådor för att packa maten i, och tillade att måltiderna så småningom skulle levereras till medicinsk personal på Wuhans Xiehe sjukhus.

”Jag ville göra mitt bästa för att [se till att] den medicinska personalen äter varma måltider. Jag hoppas att de får den näring de behöver och det kommer att öka deras immunitet”, berättade han tidningen och tillade att han planerar att fortsätta matleveranserna så länge han kan.

”Jag hoppas att staden vi älskar blir bättre snart.”
Bybo som donerade 15.000 masker
Rädslan för coronavirus har sett tusentals över hela landet flockas för att köpa ansiktsmasker – utlöser en maskbrist på vissa ställen.

Masker har blivit en så värdefull vara att många på Weibo har skämt att de hellre skulle få ansiktsmasker istället för de typiska monetära gåvorna som ges ut under månens nyår.

En bybo i Changde, en grannprovins Hubei där Wuhan ligger, bestämde sig för att donera nästan 15 000 ansiktsmasker, enligt nyhetsutlopp Xiaoxiang Morning Herald.

Hao Jin hade förra året arbetat i en maskfabrik. Han avgick så småningom från jobbet men företaget hade inte råd att betala honom sin lön. Han fick istället 15 000 masker – värda 20 000 yuan (£2,207; $2,883) som en form av ersättning.

Han tog med maskerna hem och glömde dem tills han hörde nyheten om maskbristen.

”Jag trodde att jag skulle donera maskerna jag måste tslang i behov, jag hoppas att de kan vara till mer nytta och värde för andra,” sa han.

Han hade en handfull masker för sin familj, och delade ut några till dem i hans by innan han donerade resten till människor i hans län.

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :