James Wharton berättade Forces News att prins Harry var hans tank befälhavare 2008 när han upplevde en homofobisk incident med medsoldater.

”Jag hade fått mig in i en lite av en situation med några soldater från ett annat regemente och, i huvudsak, de inte gillar det faktum att jag var gay,” Wharton sa.

”De var typ av bröst petade mig och fick mig att känna mig ganska obekväm.

”Jag kom in i min tank där prins Harry gjorde något, och han kunde se att jag tydligt påverkades av något och han frågade mig vad problemet var.”

Wharton fortsatte: ”Jag berättade för honom att det fanns ett par soldater utanför som inte var särskilt nöjda med att jag var gay.”

Prins Harry var ”ganska förolämpad” att homosexuell soldat blev måltavla på grund av sin sexualitet.
Han avslöjade att hertigen av Sussex var ”ganska förolämpad” att han blev plockad på.

”Prins Harry gick ut och såg dessa soldater och talade med dem, och problemet gick bort,” sa han.

”Han berättade för dem och de lämnade mig ensam.”

På andra håll i intervjun berömde Wharton prins Harry som en ”bra” officer som var ”omtyckt”.

Det här är inte första gången Wharton har öppnat upp om prins Harrys stöd medan de tjänstgjorde i de väpnade styrkorna tillsammans. År 2013 grävde hans bok Out i armén i hans erfarenheter som en homosexuell man i den brittiska armén.

Prins Harry gick ut och såg soldaterna och pratade med dem, och problemet försvann.
Vid den tiden skrev Wharton att en grupp soldater från ett annat regemente hotade att ”smet” honom.

”Jag sa till honom att jag tror att jag kommer att bli mördad av infanteriet. ” Jag klättrade in i tornet och pratade Harry igenom exakt vad som hade hänt. Han hade en fullständig blick av förvirring i ansiktet.

”Jag kunde inte stoppa tårarna från att välla upp i mina ögon. Han sa, ‘Just jag kommer att sortera detta s**t ut en gång för alla. ‘”

Soldaten kommer alltid att vara tacksamma till hertigen av Sussex.
Han fortsatte att Harry närmade sig gruppen utan att tveka, och att han vid hans återkomst sade att situationen var ”sorterad”.

”Jag kommer alltid att vara tacksam för Harry,” fortsatte Wharton. ”Jag glömmer aldrig vad som hände. Tills han gick över och behandlas allt jag var på rätt spår för ett misshandel.”

Wharton blev den första öppet homosexuella mannen som dök upp på omslaget till Soldier Magazine 2009.

Den homosexuella före detta soldaten kom i brand 2014 när han skrev en artikel för Winq magazine hävdar att homosexuella bastur var ”törnen i vår sida som markerar vårt samhälle som olika av fel skäl”. Han backtrackade senare på sina åsikter.

Under tiden har prins Harry gjort rubriker den här veckan efter att han och hans fru Meghan Markle meddelat att de kommer att avgå som äldre medlemmar av den kungliga familjen.

Paret meddelade att de kommer att dela sin tid mellan Storbritannien och USA framåt.

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :