Av alla brott som finns på den här planeten blir ingen av dem mer förtjust och avskyvärda än brott som begåtts mot barn. Våra barns oskuld är vad som driver föräldrarnas skyddande natur. Med allt som kryper och lurar runt hörnet bara väntar på att stjäla den oskulden från dina barn, kan föräldrar vara hårt pressade att skydda sitt barn på egen hand.
Tyvärr faller vissa barn genom sprickorna i händerna på missbrukare, men bara för att skadan har skett betyder det inte att det inte finns något någon kan göra åt det.

Barn kan tala ut mot dem som har skadat dem men de kan bara göra det om de känner sig trygga och självsäkra, vilket är precis där BACA kliver in.

BACA står för Bikers Against Child Abuse och organisationen finns för det enda syftet att hålla barnen säkra.

Den ideella startades för över 20 år sedan av John Paul Lily som helt enkelt är känd inom BACA som ”Cheif”. Han såg ett behov bland misshandlade barn att läka genom att återfå det oöverstigliga förtroendet som krävs för att bara vara barn igen efter att ha gått igenom något så traumatiskt.

Att veta något sådant kan bara åstadkommas genom att få misshandlade barn att känna sig trygga igen, Chief organiserade ett band av burly cyklister att kliva upp och göra exakt det genom att bilda en okrossbar pakt med dessa barn.

Som ett resultat får barnen i programmet det mod som behövs för att möta sina missbrukare i domstol, eftersom de vet att de inte står inför dem ensamma.
Medlemmar i BACA börjar med att rida ut för ett formellt möte med varje barn som bestämmer sig för att bli en del av BACA familjen.

Om ett barn lever i rädsla för övergrepp och är rädd för att lämna sitt hem eller sina skolor, kan föräldrar/vårdnadshavare ordna så att barnet träffas och bli en del av denna skyddade förpackning. Cykelcyklisterna kommer att rida ut antingen till sitt hem eller till en plats som barnet känner sig trygg och presentera sig.

Det finns en mycket ceremoniell känsla för varje barns första möte med BACA.
Barnet presenteras med sin egen bikerjacka och en BACA patch sys i ryggen som låter alla andra veta att de tillhör en mycket stor familj som håller utkik efter dem. De tilldelas sedan till ”primärval” och ges sina nummer för barnet att ringa på 24/7, när de behövs.

De tar också några bilder för barnet att titta på när de känner sig obekväma, för att påminna dem om att de inte längre är ensamma. Detta är känt inom BACA som ”nivå 1-intervention”.

Nivå 2-insatser sker om deras nivå 1-insatser inte räcker för att avskräcka ytterligare missbruk.

Denna nivå av ingripande innebär en mycket tyngre närvaro av BACA medlemmar runt barnets hem och platser de ofta. Medlemmarna kommer också att göra ”medvetenhet” genom samhället, vilket ökar människors medvetenhet om missbrukare i deras område. De kommer att ha en konstant närvaro ibland när familjen är mest öppen för missbruk, och de kommer till och med att kontakta brottsbekämpningen och ge dem information om misstänkt aktivitet.

När tiden är inne dyker medlemmar av BACA upp när det är viktigast; i tingshuset.

När tiden för dessa barn att möta sina anklagare inför domare och jury kommer, kommer BACA vara där för att stödja dem 100%, så länge domaren tillåter det.

Detta är kanske ett av de viktigaste stegen för att skydda dessa barn från ytterligare skador.
Barn är redan lätt skrämda av vuxna. När det gäller att möta en som redan har skadat dig i ett rum fullt av främlingar, kan det vara lika traumatiskt för dem som den ursprungliga upplevelsen. Som ett resultat kan barnen bli för rädda eller förvirrade för att ge sitt fulla och korrekta vittnesbörd. Detta kan sluta med att ett barn ser sin förföljare gå fri och tvingas leva i ständig rädsla för att de kommer att söka vedergällning på dem senare.

Att ha ett gäng burly cyklister som har svurit att skydda dig med sina liv, om det behövs, kan göra mycket för att stärka ett missbrukat barns förtroende när de står inför trycket från rättssystemet processen.

En av BACA mottos slår hem hårdast och är ett vittnesbörd om varför en sådan organisation behöver existera:

”Inget barn förtjänar att leva i rädsla.”
Med kapitel av dessa cyklister över hela världen, mycket färre barn måste. Varje medlem i organisationen är volontär och det finns BACA kapitel spridda över hela världen. Att bli medlem är ingen snabb och enkel uppgift heller. Det är ett åtagande dygnet runt för att skydda varje barn från skada när och hur de kan.

Nya blivande medlemmar måste hålla sig till varje brev i BACA Creed och måste gå tillen omfattande granskningsprocess och ett helt år av kapitelresor innan de godkänns. Det är så engagerade Bikers Against Child Abuse International är att göra sin del för att se till att varje barn de stöter på känner sig trygga och vet att de aldrig är ensamma.

Om du vill veta mer om hur du kan hjälpa till att hålla barn säkra från sexuella, fysiska och känslomässiga övergrepp, besök dem på deras hemsida och titta på videon nedan för att lyssna på BACA medlemmar förklara precis vad det är de får från att betjäna dessa barn.

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :